fbpx

„KWIATOWA FOCACCIA”

  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Konkurs gastronomiczny „KWIATOWA FOCACCIA” w Prywatnym Technikum Zawodowym w Nowym Sączu

W dniach 21.04.2021 – 14.05.2021w Prywatnym Technikum Zawodowym w Nowym Sączu odbył się konkurs gastronomiczny którego celem było rozwijanie uzdolnień twórczych, doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów klas I, II i III na kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych.
Zadaniem uczestników było przygotowanie potrawy zgodnej z tematyką realizowanych zajęć praktycznych.

Przedmiotem konkursu było przygotowanie włoskiego rodzaju pieczywa o nazwie focaccia. Ideą konkursu było stworzenie obrazu którego „kartką” będzie drożdżowy blat ciasta. Inspiracją powinna być łąka z warzywami, owocami, orzechami, pestkami, jadalnymi kwiatami, ziołami, roślinami. Warunkiem doboru dekoracji było założenie, aby wszystkie elementy potrawy były jadalne.

Poniżej wyniki konkursu ogłoszone przez komisję konkursową:

I miejsce: WRONA MAŁGORZATA (klasa I c)
II miejsce: BULANDA ILONA (klasa II c)
III miejsce: MIKULSKA JULIA (klasa III a)

Wyróżnienie: NĘDZA MICHAŁ (klasa II c)
Wyróżnienie: WOLAK PATRYK (klasa III a)

Nagrodami w konkursie był sprzęt kuchenny, który pozwoli rozwijać i wspierać umiejętności kulinarne uczniów.

Wszystkim uczestnikom dziękujemy, gratulujemy i zapraszamy do udziału w kolejnej konkursach.