Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych to kierunek dla tych, którzy lubią nie tyle jeść, co gotować. Branża gastronomiczna wciąż się rozwija i brakuje w niej fachowców. Absolwenci mogą znaleźć zatrudnienie w zakładach żywienia zbiorowego, stołówkach, restauracjach itp. Szkoła posiada własną pracownię gastronomiczną wyposażoną w wysokiej klasy sprzęty gastronomiczne, gdzie młodzież uczy się praktycznej nauki zawodu, oraz wykorzystuje wiedzę zdobytą na przedmiotach teoretycznych. Uczniowie posiadają własne stanowiska pracy, a potrawy przygotowywane w ramach zajęć spożywają w ramach degustacji. W trakcie nauki mogą dodatkowo skorzystać z różnych dodatkowych kursów: kelner-barman, cukiernik, carving itp.
- Nauka w naszej szkole jest jednozmianowa i trwa 5 lat.
- Kończy się egzaminem zawodowym oraz maturą.
- Uczeń uzyskuje wykształcenie średnie i tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych.
- Przedmiot rozszerzony: matematyka
- Języki obce: angielski (kontynuacja), niemiecki (od podstaw).
- Czesne: 0,00 zł – nauka – bezpłatna !!!
Poprzednie
Następne